marți, 26 ianuarie 2016

Alege să fii informat ! 27 ianuarie - Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului

Ziua de 27 ianuarie a devenit Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului urmare a rezoluției numărul 60/7 adoptate la 1 noiembrie 2005 de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Ziua Internațională a Holocaustului a fost comemorată pentru prima dată în anul 2006 în numeroase țări din întreaga lume.

Alegerea zilei de 27 ianuarie are o specificaţie aparte. Această zi a marcat eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau din Polonia. Acesta era cel mai mare lagăr nazist de exterminare. Astfel, în după-amiaza zilei de 27 ianuarie, anul 1945, supraviețuitorii lagărului au fost eliberați e armata sovietică.
Această zi aminteşte de momentul eliberării lagărelor de concentrare naziste. Holocaustul a scis o istorie sângeroasă, sfârșitul acestuia având ca rezultat uciderea de către regimul nazist german.a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități.

Prin marcarea acestei zile se doreşte transmiterea unui mesaj viitoarelor generații, lecția genocidului, pentru ca această pagină neagră a istoriei să nu se mai repete Holocaustul reprezintă o lecţie de istorie pentru viitor. În Europa acelei perioade, ultima gară a fost Auschwitz-ul, unde milioane au murit doar pentru că s-au născut evrei,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu