miercuri, 20 mai 2015

Alege să fii informat! - 21 Mai - Ziua mondială pentru diversitatea culturală, pentru dialog și divertisment

" Într-o lume diversă, distrugerea culturilor este o crimă, și uniformitatea este un punct mort:. Scopul nostru trebuie să fie de a spori, printr-o singură mișcare, diversitatea care ne îmbogățește și drepturile omului, care ne aduc împreună."
                                                                        Irina Bokova, Director General al UNESCO

În urma atacurilor teroriste din 11 septembrie, 2001, dar și după ani de muncă în domeniu, în data de 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 57-a Conferințe Generale a Organizației Națiunilor Unite (UNESCO), a fost adoptată Declarația universală privind diversitatea culturală. Această declarație reafirma necesitatea unui dialog intercultural.
Anul următor, anul 2002 a fost declarat Anul Națiunilor Unite pentru patrimoniul cultural. Astfel, pe 20 decembrie 2002 Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a proclamat  data de 21 Mai a fiecărui an ca fiind prilej de celebrare a  “ Zilei mondiale pentru diversitatea culturală, pentru dialog și divertisment” , urmând a fi sărbătorită pentru prima dată anul următor, în 2003.
Prin sărbătorirea “ Zilei mondiale pentru diversitatea culturală, pentru dialog și divertisment” avem  oportunitatea de a ajuta comunitățile să înțeleagă valoarea diversității culturale și să învețe cum se conviețuiește în armonie împreună.
Această zi este îndeosebi  sărbătorită în țările care au acceptat istoria culturală variată și a recunoscut importanța acesteia în dezvoltarea statului, care apreciază legăturile dintre protejarea diversității culturale și importanța dialogului între civilizații din lumea modernă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu