duminică, 15 martie 2015

Ore gratuite de matematică şi limba română pentru elevii de clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a au început pregătirea pentru Evaluarea Naţională. Orele de matematică şi limba română îi vor ajuta pe absolvenţii ciclului gimnazial să înţeleagă mai bine materia, acolo unde este nevoie, astfel încât rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor.

Printre cei care au fost prezenţi să le ureze succes elevilor s-a numărat şi ministrul pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop. Acesta a subliniat faptul că orice elev poate să ajungă acolo unde îşi doreşte doar dacă va fi foarte bine pregătit. Acest lucru indiferent dacă provine din mediul rural sau urban. „Ceea ce face acest grup de doamne şi domni este un sprijin pe care vi-l dă dumneavoastră. Nu toţi copiii de clasa a VIII-a beneficiază de un astfel de suport. Din păcate, trebuie să vă spun că avem cea mai mare rată a abandonului şcolar la nivelul clasei a VIII-a. Îmi doresc ca după participarea dumneavoastră la aceste cursuri să reuşiţi cei mai mulţi să ajungeţi la liceul dorit, apoi la facultate. Sper să aveţi răbdare şi să fiţi atenţi la profesori astfel încât să asimilaţi din cunoştinţele lor. Nu toţi veţi ajunge la licee teoretice. Avem nevoie şi de buni meseriaşi, având în vedere că aceştia sunt bine plătiţi şi căutaţi pe piaţa muncii din România. Vă doresc succes şi sper ca fiecare dintre voi să reuşiţi în viaţă să faceţi ceea ce v-aţi propus”, a subliniat  Liviu Marian Pop.

Acţiunea se va derula până în 30 mai, în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 9 la 11 cursurile de matematică, iar de la 11 la 13 orele de limba română. Cursurile sunt susţinute gratuit de profesori voluntari. Cea de-a II-a ediţie a acestui eveniment este organizată de Asociaţia Femeilor Active din Maramureş, preşedinte Gabriela Hofer, Fundaţia Liviu Marian Pop, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Baia Mare, director Marius Crăciun, precum şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. 
Pentru cei peste 100 de elevi orele s-au desfăşurat azi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, urmând ca de săptămâna viitoare acestea să aibă loc în aula Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu