joi, 26 martie 2015

Alege să fii informat! - 26 Martie - Ziua Mondială a Epilepsiei

Data de 26 Martie a fiecărui an marchează Ziua Mondială a Epilepsiei, cunoscută în lumea întreagă și sub denumirea de Purple Day - Ziua Mov. Purple Day a luat naștere în anul 2008 la inițiativa unei fetițe de nouă ani pe atunci, Cassidy Megan, din Canada, bolnavă de epilepsie și a asociației de epilepsie EANS. Cassidy Megan, fondatoarea acestei zile, motivată de propria-i luptă cu această boală, afirma “Am vrut ca oamenii din lumea întreagă să se adune și să îi învețe pe alții despre epilepsie.”

Epilepsia este o boală neurologică cu impact major, o dereglare a sistemului nervos. La nivel global, peste 50 de milioane de oameni suferă de această boală, astfel, un om din 100 suferă de epilepsie. La peste 60 % din cazuri boala îsi are debutul înaintea vârstei de 16 ani. Epilepsia este o boală cronică frecvent întâlnită, iar conform statisticilor, aproximativ 10% din populație poate suferi o criză epileptică de-a lungul vieții. În ceea ce privește țara noastră, deși oficial în anul 2012 erau înregistrați aproximativ 200.000 pacienți, în realitate numărul s-ar apropia de 500.000. Diferențele atât de mari între statisticile oficiale și datele reale din țara noastră ar fi generate de faptul că foarte mulți oameni își ascund boala de teama de a nu fi respinși de societate.

În România, acestă zi a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2012. Pentru a marca importanța acestei zile, anul acesta, ca și în anul 2014, Palatul Victoria va fi luminat, joi, 26 Martie 2015, începând cu ora 18:30, în culoarea simbol a acestei zile, culoarea mov.

În această zi suntem îndemnați să purtăm culoarea mov sub orice formă, în semn de respect față de cei afectați de această boală . Prin discuții libere, prin informări, prin acțiunile noastre putem adduce o contribuție fenomenului de înțelegere, acceptare și suport pentru cei ce suferă de această afecțiune.





Sursa foto : www.wallpapersonview.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu