sâmbătă, 21 februarie 2015

Fundația Liviu Marian Pop se implică în promovarea Maramureșului

Nimic nu se compară cu frumusețea locurilor din Maramureș. Departe de agitația orașelor, aici poți găsi liniștea de care ai nevoie . Oameni de omenie, cu sufletul deschis, sunt gata să te primească la ei în casă și să îți pună pe masă doar bucate alese. Pentru că musafirii sunt cinstiți cu tot ce-i mai bun.

Fundația Liviu Marian Pop, alături de partenerii Scorilo Turism și Simplify Travel, derulează, între 26 februarie și 1 martie, acțiunea de promovare "Turist în Maramureș – Tradiții & Obiceiuri străvechi", primul eveniment în cadrul proiectului Mândru de România. 

În cadrul acțiunii, au fost invitați realizatori de emisiuni de turism și monden, bloggeri culinari și reprezentanți ai canalelor de știri. Aceștia vor avea numeroase întâlniri cu meșterii populari, vor vizita gratuit obiectivele turistice, transportul și cazarea la Pensiunea agroturistică Sub Cetate la Matei, comuna Oncești vor fi asigurate de organizatori. 

Aceștia sunt invitați să poposească pentru câteva zile în casele meșterilor populari din Poienile Izei, Bârsana, Sighetu Marmației și Săpânța. Aici vor putea afla totul despre portul popular, atelierele de țesătorie, ansamblul arhaic de morărit și panificație. Nu vor lipsi atelierele de creație, începând de la confecționatul opincilor, la țesălatul lânii, până la picturile pe icoane și multe alte meșteșuguri, atât de frumoase.

Cu siguranță vor fi încântați să descopere frumusețile locurilor și să viziteze principalele obiective turistice de pe Valea Izei, Săpânța, pentru a lua cu ei amintiri de neprețuit care să dăinuie, ca dovadă că frumusețea României merită redescoperită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu