luni, 5 ianuarie 2015

Alege să fii informat! - Istoria telefonului

Inventat de către Graham Bell în 1876, audiolog american de origine scoţiană, telefonul e una dintre cele folosite  servicii de telecomunicație din lume și în secolul XXI.  Graham Bell este creatorul primului model de telefon, însă inventarea celui mai important si folosit mijloc de comunicare de până în prezent, a avut la bază si studiile și invențiile altor oameni de știință celebri precum Johann Philipp Reis (om de stiintă german)  sau Antonio Meucci  (om de stiință italian).
În Boston, pe 10 martie 1876, pentru prima dată Alexander Graham Bell îi comunica asistentului său Thomas Watson, ce se afla într-o încăpere  alăturată, prin intermediul telefonului cuvintele ce au scris istoria telefonului “Mister Watson, come here! I want to see you!” (Domnule Watson, vino aici! Vreau sa ne vedem!).
 Desi au avut loc modificări importante în modalitatea transmiterii mesajelor operatiunea de bază, ce se regăsea și la primul telefon utilizat, și anume cel din secolul XIX, s-a modificat foarte puțin de atunci și pana în prezent. Telefonul este alcătuit  dintr-un emitator, un receptor si un disc sau un mecanism pentru tastarea numerelor.

Dacă în 1876 Alexander Graham Bell inventa primul telefon, primul telefonul mobil  prinde viață în anul 1973 în mainile lui  Martin Cooper, de la Motorola, ce îi telefonează de pe un trotuar din New York tocmai rivalului său de la Bell Labs, Joel Engel.
Si astăzi telefonul este considerat cel mai popular si cel mai folosit mijloc de comunicare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu