marți, 23 decembrie 2014

23 Decembrie 1989 – După 25 ani....Ziua masacrului. Fantome..

Zorii zilei. 23 Decembrie 1989. În jur de 40 de tineri militari ai Şcolii de Subofiţeri de la Câmpina, sunt aduşi la Otopeni pentru a apăra aerogara. Însă din cauza unei confuzii nefaste, trupele de apărare ale Aeroportului Otopeni au deschis focul asupra militarilor de la Unitatea Militară 0865 Câmpina. Majoritatea militarilor aflaţi în convoi au murit pe loc. Tot în această ambuscadă opt angajaţi ai Aeroportului Otopeni si-au pierdut viaţa.  În această zi gloanţele şuierau lovind la întâmplare în zona Pieţei Palatului, în clădirea fostului Comitet Central al PCR, în Biblioteca Centrală Universitară şi în  Palatul Regal.
Dacă în centrul Bucureştiului gloanţele loveau în mulţime, la Timişoara sute de mii de oameni ieşiseră din case pentru a sărbători căderea comunismului.
După-amiaza acestei zile, probabil cea mai sângeroasă zi a revoluţiei, anunţă marea veste, aşteptată de întraga ţară: Nicolae şi Elena Ceauşescu fuseseră reţinuţi şi duşi la o unitate miltară din Târgovişte.  Aici, persoane neidentificate deschideau focul asupra unităţii.
 La anunţarea unei astfel de veşti, personalităţi de renume din lumea întragă salută căderea comunismului şi îşi arată sprijinul pentru instaurarea democraţiei în ţara noastră.


Foto : doxologia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu