miercuri, 5 noiembrie 2014

Pagina de geografie: Cheile Nerei - Cascada Bigăr

Cascada Bigăr este o cascadă de tuf calcaros, are o formă deosebită ceea ce îi și dă acel farmec aparte și o face atât de unică.
Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraș-Severin. De când a fost numită cea mai frumoasă cascadă din lume de către cei de la The World Geography, Cascada Bigăr a devenit un must see pentru toată lumea care vizitează Cheile Nerei.


Anterior, în septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler - Romania, făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate.
”Uneori,  vezi cate o fotografie cu un peisaj natural ce ti se pare ireal. Asa se intampla cu Izvorul Bigar care parca e desprins din basme… E un loc magic”, scrie publicatia americana Huffington Post.  Mai mult, caderea de apa din Caras Severin este asemuita cu o scena din filmul Disney Mica Sirena.
Stanca acoperita cu muschi alaturi de izvorul subteran creeaza un colt de natura de o frumusete unica. Este usor de inteles de ce acest loc situat in Muntii Aninei, in vestul Romaniei, este nu doar unul dintre cele mai frumoase locuri din tara, ci si din lume, spun americanii.

Cascada Bigăr este într-adevăr deosebită și frumoasă. Cascada este exact la drumul principal, și nu ai cum să o ratezi. Lângă cascadă este ditamai semnul cu Paralela 45 care îți va marca locul unde trebuie să părăsești confortul mașinii ca să arunci privirea peste cascadă. Din păcate este cam aglomerație și nu există locuri de parcare decât la vreo 5 minute de plimbare.
Cascada Bigar face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

( http://www.ghiduri-turistice.info/ , http://ro.wikipedia.org/ , http://www.opiniatimisoarei.ro/  )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu