vineri, 21 noiembrie 2014

Alege să fii informat! - 21 noiembrie - Ziua Internaţională a Televiziunii

Ziua Internaţională a televiziunii este celebrată pe 21 noiembrie a fiecărui an. Sărbătoarea a luat naştere în anul 1996 cu ocazia sărbătoririi în cadrul primului Forum Internaţional al Televiziunii. Televiziunea este considerată unul din cele mai puternice mijloace de informare în masă. Prin intermediul acesteia se doreşte informarea corectă şi obiectivă a oamenilor din întreaga lume.

Istoria televiziunii
Trebuie să precizăm că televiziunea are o istorie de aproximativ 100 ani. În anii “20 apar primele prototipuri ale televiziunii, în scopuri militare ce-i drept. În România prima emisiune de televiziune apare în anul 1937 . Primele antene de televiziune, de provenienţă rusească, sunt montate pe turnul Casei Presei Libere iar primul post public de televiziune din Romania este inaugurat pe 31 decembrie 1956 . Un an deosebit de important în istoria şi evoluţia televiziunii în Romania este anul 1989. Schimbarea sistemului politic din 1989 işi pune amprenta în dezvoltarea sistemului de televiziune. Acest sistem suferă schimari radicale după 1989, cunoscînd o ascensiune şi o dezvoltare rapidă.

Televiziunea astăzi

Televiziunea reprezintă simbolul internaţional al comunicării, fiind considerată una din cele mai influente forme de mass-media a timpurilor noastre. Este cel mai puternic mod de informare a publicului larg, indiferent  de varstă, statut social sau naţionalitate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu