vineri, 14 noiembrie 2014

Alege să fii informat! - 14 noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului

Ziua Mondiala a Diabetului (WDD), sărbătorită în fiecare an pe 14 noiembrie, a fost creată în 1991 de către IDF(Federația Internațională de Diabet),  și Organizația Mondială a Sănătății. Aceasta s-a dorit a fi un  răspuns la preocupările cu privire la amenințarea generată  de diabetul zaharat . În acest scop a fost lansată o campanie de trei ani, 2014-2016  ce face referire la  alimentaţie sănătoasă şi diabet.


Activitățile şi materialele din acest an vor aborda în mod specific subiectul unei alimentații sănătoase și importanța acesteia.De exemplu a  începe ziua cu un mic dejun sănătos ajută la prevenirea debutului afecţiuni de diabet de tip doi, la gestionarea eficientă a tuturor tipurilor de diabet zaharat şi la evitarea complicaţiilor generate de această afecţiune. 
     
Ultimile studii arată că în lume sunt peste 382 milioane de oameni ce suferă de diabet. Se estimează ca până în anul 2035 peste 500 milioane persoane, mai bine spus aproximativ una din 10 persoane va suferi de această afecţiune.  Conform studiilor, în prezent peste 316 milioane de oameni prezintă un risc ridicat de dezvoltare a diabetului  de tip doi (diabetul zaharat). Majoritatea cazurilor de diabet de tip doi pot fi prevenite iar complicaţiile acestora pot fi evitate printr-un mod de viaţă sănătos.

Mesajele cheie ale acestei campanii 2014-2016 includ :

  1. Fă din mâncarea sănătoasă cea mai uşoară alegere
  2. O alimentaţie sănătoasă-alegerea potrivită
  3. Alimentaţia sănătoasă începe cu micul dejun


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu