marți, 28 octombrie 2014

Telefon social, instalat la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Fundația Liviu Marian Pop vine în sprijinul pacienților internați la Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Reprezentanții ONG-ului au propus să se instaleze în patru dintre secțiile unității spitalicești câte un telefon social. Azi, aparatele au fost puse în funcțiune.

”Telefonul este mobil, a fost instalat în observatorul secțiilor, astfel încât cei care doresc să își anunțe familia că sunt spitalizați sau că au nevoie de ceva de acasă să poată suna gratuit pe orice număr de telefon, fix sau mobil, din țară. Pot vorbi nelimitat. Aparatul poate fi utilizat și de personalul unității. Ne-am gândit că în acest fel venim în sprijinul celor care din varii motive nu au un telefon mobil, nu pot lua legătura cu cei dragi decât pe fix și nu au minute în această rețea, dar și în sprijinul cadrelor medicale”, a subliniat fondatorul Liviu Marian Pop.

În prima etapă au fost montate patru astfel de aparate pe secțiile Neonatologie, Oncologie, Neurologie și Pediatrie. ”Este o premieră la nivel național. Faptul că este mobil va putea fi utilizat cu ușurință și de pacienții imobilizați la pat. Ne bucurăm de acest proiect și totodată aducem mulțumiri Fundației Liviu Marian Pop și domnului senator pentru că s-a gândit la noi și pentru că a avut o astfel de inițiativă”, susține Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș” Baia Mare.


Proiectul se va derula și la nivelul altor instituții, în special al unităților administrativ-teritoriale de la nivelul județului Maramureș. Telefonul social va veni în sprijinul categoriilor sociale defavorizate astfel încât comunicarea să nu mai fie o problemă pentru aceștia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu